Τσιπουρο Τσιλιλή

Στην Ελλάδα, ο Δρόμος του τσίπουρου έχει όνομα.
Τσιλιλή. Όπως Τσίπουρο.

Image thumbnail

ΝΕΑ

Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο για το Τσίπουρο Τσιλιλή στο διεθνή διαγωνισμό αποσταγμάτων Concours Mondial de Bruxelles

Για πρώτη φορά ελληνικό απόσταγμα κερδίζει το ανώτατο βραβείο ανάμεσα σε ποτά από όλο τον κόσμο.

Πριν από λίγες μέρες το Τσίπουρο Τσιλιλή, το πρώτο τσίπουρο που εμφιαλώθηκε στην Ελλάδα, έλαβε την ανώτατη διάκριση σε έναν από τους σημαντικότερους διαγωνισμούς για τα αποστάγματα παγκοσμίως. Τιμήθηκε με το Μεγάλο Χρυσό Μετάλλιο (Grand Medaille d’Or/Great Gold Medal) στον παγκόσμιο διαγωνισμό Spirits Selection by Concours Mondial de Bruxelles ανάμεσα σε χιλιάδες άλλα αποστάγματα από 50 διαφορετικές χώρες. Πρόκειται για έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς που δημιουργήθηκε το 2013, από τους διοργανωτές του διεθνούς διαγωνισμού οίνου Concours Mondial de Bruxelles.
Για μια ακόμη φορά η αποσταγματοποιία Τσιλιλή γράφει ιστορία, μετά την ανάδειξη του παλαιωμένου τσίπουρου 5 ετών Dark Cave, ως ένα από τα καλύτερα 14 αλκοολούχα ποτά το 2014 στην Κίνα.

«Η διάκριση αυτή είναι για εμάς ιδιαίτερης σημασίας καθώς επιβραβεύεται η πολυετής προσπάθεια της οικογένειας Τσιλιλή για την ανάδειξη του τσίπουρου της Ελλάδας, ως εθνικού αποστάγματος και ως διεθνούς ποτού.

Στον υψηλού επιπέδου διαγωνισμό Spirits Selection, όπου λαμβάνουν μέρος αποστάγματα από όλο τον κόσμο, το κλασικό Τσίπουρο Τσιλιλή, που έχει αγκαλιαστεί από τον Έλληνα καταναλωτή για να συνοδεύει τις καθημερινές του στιγμές, αλλά έχει εμπνεύσει και διεθνείς connoisseurs και γευσιγνώστες, κερδίζοντας μια θέση σε μπαρ και εστιατόρια όλου του κόσμου. Με αυτή πρωτόγνωρη για τα ελληνικά δεδομένα μεγάλη διάκριση, αποδεικνύει, ότι είναι ένα απόσταγμα αντίστοιχης ποιότητας με τα πιο διάσημα ποτά του κόσμου. Αυτό είναι που θέλουμε να περάσουμε στη συνείδηση του Έλληνα αλλά και του διεθνή καταναλωτή.» δηλώνει ο αποσταγματοποιός Μάκης Τσιλιλής.

Η αποσταγματοποιία-οινοποιία Τσιλιλή, με έδρα τα Μετέωρα, θέτει ως στόχο την παραγωγή αποσταγμάτων και οίνων υψηλής ποιότητας εδώ και 30 χρόνια. Εκτός από το αγαπημένο Τσίπουρο Τσιλιλή, που αποτελεί και το πρώτο προϊόν της εταιρείας, παράγει μονοποικιλιακά αποστάγματα σταφυλιού και τα παλαιωμένα αποστάγματα Dark Cave και Αγιονέρι. Το υψηλής ποιότητας μπουτίκ βιολογικής καλλιέργειας Κτήμα Θεόπετρα αναδεικνύει τον ιστορικό αμπελώνα των Μετεώρων, ενώ οι οίνοι BiancoNero εκφράζουν την αφρώδη εκδοχή του Θεσσαλικού αμπελώνα.