Τσιπουρο Τσιλιλή

Στην Ελλάδα, ο Δρόμος του τσίπουρου έχει όνομα.
Τσιλιλή. Όπως Τσίπουρο.

Image thumbnail

ΕΝΑ ΠΡΟΤΥΠΟ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ

Το πρότυπο Αποστακτήριο της οικογένειας βρίσκεται κάτω από τα ιερά Μετέωρα, στην ιστορική περιοχή της Θεόπετρας και αποτελεί υπόδειγμα και σημείο αναφοράς για όλο τον ελλαδικό χώρο.

Εδώ, η αυθεντική Τέχνη των ανθρώπων συναντά τις τελευταίες εξελίξεις της Επιστήμης. Στόχος: να αποσπάσουν όλο τον πλούτο της γεύσης και τα αρωματικά μπουκέτα του σταφυλιού και να τα συμπυκνώσουν στο περίφημο Τσίπουρο Τσιλιλή.

Η απόσταξη είναι ασυνεχής. Δηλαδή, γίνεται καζανιά-καζανιά. Αργά και υπομονετικά. Χρησιμοποιείται μόνο ατμός, ως θερμαντικό μέσο. Η απόσταξη πραγματοποιείται σε μικρούς, χάλκινους-ανοξείδωτους αποστακτήρες, που διαθέτουν κλασματική στήλη. Για 8απλή επαναπόσταξη. Για 8 φορές πιο ποιοτικό, καθαρό, βελούδινο τσίπουρο.
Από όλη την ιεροτελεστία της απόσταξης, συλλέγεται μόνο το 40% του αποστάγματος, που παράγεται. Μόνο η «καρδιά» φτάνει στο ποτήρι σας. Το εκλεκτότερο τμήμα της απόσταξης, που συγκεντρώνει τα πιο καθαρά, φινετσάτα αρώματα και την βελούδινη γεύση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που κάνουν τους Έλληνες να λένε: Τσιλιλή όπως Τσίπουρο.