Το πρότυπο Αποστακτήριο της οικογένειας βρίσκεται κάτω από τα ιερά Μετέωρα, στην ιστορική περιοχή της Θεόπετρας και αποτελεί υπόδειγμα και σημείο αναφοράς για όλο τον ελλαδικό χώρο.
Εδώ, η αυθεντική Τέχνη των ανθρώπων συναντά τις τελευταίες εξελίξεις της Επιστήμης. Στόχος: να αποσπάσουν όλο τον πλούτο της γεύσης και τα αρωματικά μπουκέτα του σταφυλιού και να τα συμπυκνώσουν στο περίφημο Τσίπουρο Τσιλιλή.
Η απόσταξη είναι ασυνεχής. Δηλαδή, γίνεται καζανιά-καζανιά. Αργά και υπομονετικά. Χρησιμοποιείται μόνο ατμός, ως θερμαντικό μέσο. Η απόσταξη πραγματοποιείται σε μικρούς, χάλκινους-ανοξείδωτους αποστακτήρες, που διαθέτουν κλασματική στήλη. Για 8απλή επαναπόσταξη. Για 8 φορές πιο ποιοτικό, καθαρό, βελούδινο τσίπουρο.
Από όλη την ιεροτελεστία της απόσταξης, συλλέγεται μόνο το 40% του αποστάγματος, που παράγεται. Μόνο η «καρδιά» φτάνει στο ποτήρι σας. Το εκλεκτότερο τμήμα της απόσταξης, που συγκεντρώνει τα πιο καθαρά, φινετσάτα αρώματα και την βελούδινη γεύση. Όλα αυτά τα χαρακτηριστικά, που κάνουν τους Έλληνες να λένε: Τσιλιλή όπως Τσίπουρο.