Τσιπουρο Τσιλιλή

Στην Ελλάδα, ο Δρόμος του τσίπουρου έχει όνομα.
Τσιλιλή. Όπως Τσίπουρο.

Image thumbnail

ΔΥΟ ΚΟΡΥΦΑΙΕΣ ΠΟΙΚΙΛΙΕΣ

Από αυστηρά επιλεγμένα αμπελοτόπια της θεσσαλικής γης, κάτω από συνθήκες που σέβονται τον άνθρωπο και το περιβάλλον, συλλέγονται σταφύλια από 2 κορυφαίες αρωματικές ποικιλίες.
Μοσχάτο Αμβούργου, για το πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων. Ροδίτης, για τη μεστή, βελούδινη γεύση. Ένα εξαιρετικό ‘’πάντρεμα’’, που χαρίζει έντονο, πολυδύναμο, αρωματικό χαρακτήρα και μοναδική umami γεύση.

O τρύγος γίνεται τη στιγμή, που τα σταφύλια βρίσκονται στο κατάλληλο στάδιο ωρίμανσης. Όταν είναι πλούσια σε αρώματα και γεύση. Το μάζεμα των σταφυλιών γίνεται με τα χέρια, για να μην τραυματιστεί το αμπέλι.
Μετά τον τρύγο, τα σταφύλια μεταφέρονται άμεσα. Χωρίς καμία καθυστέρηση, προκειμένου να μην αλλοιωθούν τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια περνούν από το στάδιο της αποβοστρύχωσης, του καθαρισμού δηλαδή από τα τσάμπουρα (κοτσάνια).