Τσιπουρο Τσιλιλή

Στην Ελλάδα, ο Δρόμος του τσίπουρου έχει όνομα.
Τσιλιλή. Όπως Τσίπουρο.

Image thumbnail

ΤΕΣΣΕΡΙΣ ΓΕΝΙΕΣ ΤΣΙΠΟΥΡΑΔΩΝ

Για την οικογένεια Τσιλιλή, το Τσίπουρο είναι Τέχνη και Επιστήμη. Έμπνευση και Γνώση. Μόχθος και Όραμα. Φόρος Τιμής στην παράδοση των Μετεώρων και Χρέος στο μέλλον.

Μεγαλωμένοι στη σκιά της ιερής, αποστακτικής παράδοσης των Μετεώρων, με ρίζα βαθιά στη γη της Θεσσαλίας, την πατρίδα του τσίπουρου, με οικογενειακή ιστορία στην απόσταξη, ο Κώστας και ο Μάκης Τσιλιλής είχαν ένα όραμα: να επαναφέρουν δυναμικά στο προσκήνιο το αυθεντικό, ελληνικό ποτό. Και να αναδείξουν την ξεχωριστή, αποστακτική κουλτούρα των Μετεώρων, όχι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.

Το 1989 ιδρύουν την Αποσταγματοποιία Τσιλιλή και το 1990 εμφιαλώνουν, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ‘’Τσίπουρο Θεσσαλίας’’*, το Τσίπουρο Τσιλιλή. Η πορεία για την παραγωγή ποιοτικού, κρυστάλλινου, απολαυστικού ελληνικού τσίπουρου έχει πλέον χαραχθεί.
Η τέταρτη γενιά, η Ιωάννα Τσιλιλή, ως Master Distiller και ο Γιώργος Τσιλιλής ως Μηχανολόγος Μηχανικός έρχονται να προσθέσουν το δικό τους, ξεχωριστό, επιστημονικό αποτύπωμα στην μακρά πορεία της οικογένειας.

Βλέπετε, ο Δρόμος του Τσίπουρου στην Ελλάδα έχει όνομα: Τσιλιλή όπως Τσίπουρο.

 

 

*Γεωγραφική ένδειξη «Τσίπουρο Θεσσαλίας». Αποτελεί ένα ξεχωριστό, αναγνωρισμένο απόσταγμα, από την Ε.Ε, με πολύ ιδιαίτερα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά. Η δημιουργία του απαιτεί την τήρηση των πιο αυστηρών προδιαγραφών ελέγχου ποιότητας.